was successfully added to your cart.

Winkelmand

hydroseedingSEDUM

Hydrosedum Sedum Sprossen zaaien en fixeren

By december 27, 2013 2 Comments

Hydrosedum, Sedum sprossen worden normaal gesproken met de hand gezaaid en dan wat ingewerkt. Bij deze methode waait vaak een gedeelte van de Sedum stekjes weg. Met als gevolg onregelmatige opkomst. Dit is met Hydrosedum, hydraulisch zaaien niet het geval.

Sedum sprossen zaaien door middel van hydroseeding, ook wel Hydrosedum genoemd, is een zeer efficiënte manier van zaaien. De Sedum stekjes worden door de houtmulch en JSH Soilfixatie ingekapseld waardoor deze vast liggen en niet wegwaaien en of verdrogen. Bijkomend voordeel van het hydraulisch zaaien van de Sedum sprossen is dat deze extreem mooi verdeeld worden. Geen concentraties en een mooie egale opkomst is bij hydrosedum gegarandeerd

Wij zaaien Sedum sprossen in ieder gewenst mengsel. Wanneer er in een bestek een soortenlijst is voorgeschreven kunnen wij dit voor u regelen, maar wanneer u dit zelf wilt verzorgen is dat geen probleem. Sedum sprossen worden onder de volgende namen aangeboden; Sprossen, Scheuten, Stekken, Spruiten en Stolons.

Hydroseeding van Sedum Sprossen, hydrosedum

Mooie egale opkomst door hydrosedum, Foto; Ekogras
Hydroseeding van Sedum Sprossen, hydrosedum

De sedum sprossen worden in de tank gemengd met houtvezel en JSH Soil fixatie.

Hydroseeding van Sedum Sprossen, hydrosedumHet mengsel van Sedum, houtvezel, JSH Soil Fixatie en eventueel bemesting wordt hydraulisch aangebracht.

Hydroseeding van Sedum Sprossen, hydrosedumOp deze foto is te zien dat de kleine Sedum plantjes gefixeerd zijn door de houtvezel! de planten waaien nu niet meer weg!

Hydroseeding van Sedum Sprossen, hydrosedum
Hydroseeding van Sedum Sprossen, hydrosedum

Hieronder is te zien hoe wij de uitdaging aangegaan om een Sedum dak te fixeren met JSH Cellulose! Niets bijzonders zo op het eerste oog maar met een hoogte van 10 meter en een te overbruggen afstand van 150 meter toch een hele uitdaging. Niet voor onze geavanceerde machine die maar liefst 14 bar kan verpompen en hierdoor de enige in Nederland.


Wij werken samen met diverse leveranciers.

Onder andere met;

Zinco.nl

ZinCo is wereldwijd marktleider en pionier in duurzame systeemoplossingen voor extensieve en intensieve groendaken. ZinCo initieert uitgebreide onderzoeksprojecten en ontwikkelt op basis van de uitkomsten innovatieve daktuinsystemen, die architecten en projectontwikkelaars inspireren om prachtige duurzame projecten in de openbare ruimte te realiseren.

Ekogras.com

Ekogras adviseert, en levert en monteert complete groendaken in opdracht van particulieren, architecten, aannemers, hoveniers, verenigingen van eigenaren, instellingen en overheden.

Met onze moderne kwekerij en ruim 20 jaar kennis en ervaring kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Bovendien zijn wij ook nog eens het scherpst geprijsd. Niet voor niets gaan wij al ruim 20 jaar voorop in de markt van groendaken..!

sedumsprossen.eu

 

Jaap Sterk

About Jaap Sterk

2 Comments

Leave a Reply