was successfully added to your cart.

Winkelmand

erosie-controlhydroseedingverticaal-zaaien

Gewapende grondwal inzaaien

By september 18, 2014 One Comment

Gewapende grondwal inzaaien, Gewapende grondconstructies worden onder andere toegepast voor grondwallen. Denk hierbij aan landhoofden voor viaducten. Een landhoofd is de constructie die de uiteinden van het dek ondersteunt, een steunpunt. De hoogte van het landhoofd hangt onder andere samen met de doorrijhoogte. Om dit hoogteverschil vanaf de grond tot aan het dek van het kunstwerk te overwinnen, is een grondwal nodig.

Steeds vaker zie je dat een gewapende grondconstructie is toegepast maar dat het niet lukt om deze naar behoren te voorzien van vegetatie! Met het hieronder beschreven gepatenteerd  Flexterra® High Performance-Flexible Growth Medium™ (HP-FGM™)  systeem is dit geen probleem.

Het betreft een in twee a drie lagen (afhankelijk van weersomstandigheden) Flexterra® systeem tegen een gewapende grondconstructie van  maar liefst 70 graden!

De samenstelling van het erosiewerend Hydroseedmengsel waarmee de gewapende grondconstructie wordt ingezaaid betreft per are;

De watergeul die voor de gewapende grondconstructie ligt is eerst bekleed met Profile Futerra®  7020 waarna deze gevuld is (infill) met  Flexterra® High Performance-Flexible Growth Medium™ (HP-FGM™), een perfecte combinatie!
Uitvoering februari / maart 2009

Gras staat erop juli 2009

Laatste foto geeft weer hoe het er in juli 2010 uitziet!

 

Twee lagen Flexterra® systeem tegen gewapende grondconstructie Twee lagen Flexterra® systeem tegen gewapende grondconstructie Twee lagen Flexterra® systeem tegen gewapende grondconstructie Twee lagen Flexterra® systeem tegen gewapende grondconstructie Twee lagen Flexterra® systeem tegen gewapende grondconstructie Juli 2010

Een gewapende grondwal inzaaien is zoals u ziet geen probleem met de juiste materialen. Wilt u meer informatie over het inzaaien van gewapende grondconstructies bel of mail dan gerust.

Jaap Sterk

About Jaap Sterk

One Comment

Leave a Reply